James Cleave (GB), Graeme Stephenson (GB), Antonin Vojtik (CZ), Pavel Kulovany (CZ).

Jesper Brommesson, Victor Thorsson, Viktor Bergman, Christoffer Karlsson.

Team Tactical Nuclear Penguin

Graham och Ben Woodward (GB), Edis Zaks (LAT), Ravis Jansons (LAT).

För att få välja startspår ordnades det på fredagseftermiddagen en ballongdans.

En förare från varje team fick blåsa upp en ballong och binda den i ett snöre runt vaden. Sedan skulle de försöka panga motståndarnas ballonger i en boxnings-liknande ring. Vinnaren fick 20p. tvåan 15p. sedan 10, 5, 4, 3, 2, 1. Tre matcher gjordes till vilda skrik och hejarop. Vinnare blev hemmalaget.

Efter frukost nästa dag var det så dags. Som vanligt började tävlingen med en kanonsalut, innan förare och kurvvakter gjorde sig redo för start.

Under de första 90 minuterna var de flesta bilar fräscha och det gick undan på de flesta håll. Det visade sig att de båda ytterspåren tog hem ledarplatserna. Båda slog det gamla banrekordet på 1015 varv. Euro Racing Team vann på 1029 före Ahead of Time 1023. Ett lag till sprängde 1000 vallen, det var Tactical Nuclear Penguin, 1004. Det unga Åtvidabergslaget hade ledningen efter 15 körda minuter, men en klantig kurvvakt fixade ett långt depåstopp för dem. Hade troligtvis varit med i 1000-klubben annars. Det finska och skånska laget kom inte riktigt in i matchen. Mellan Ekström & Stoltz och Vanishing Point skilde det bara ett varv på fjärdeplatsen.

Under andra segmentet körde Euro ännu en gång över 1000 varv och gapet till AoT ökade till 61 varv. Vanishing Point körde upp sig till en tredjeplats och passerade Pingvinerna med tre varv. E&S behöll sin femteplats. ART och FF låg fortfarande i botten.

Från och med tredje segmentet var det ingen som maktade med att köra 1000 varv. De två i toppen höll sina placeringar men avståndet växte till 129 varv. VP höll tredjeplatsen och E&S körde upp sig till fjärdeplatsen. Atomteamet hade mycket strul, sköt sig själva i sank, och ramlade ner till sjätteplatsen, nio varv bakom ÅMK. I botten var det sig likt.

Nu blev det uppehåll för lunch. Det bjöds på spagetti och köttfärssås, riktigt mumsigt.

Ledarduon höll sina platser efter halva loppet. Gapet var nu 181 varv. VP låg kvar på tredjeplatsen. TNP körde upp sig till fjärdeplatsen men var bara sex varv före ÅMK. E&S rasade till sjätteplatsen.

Efter fem körda segment var gapet 213 varv. ÅMK körde ett kanonheat och låg nu på tredjeplatsen. Finnarna körde upp sig till en sjätteplats sedan TNP åter haft ett strulheat, kärnkraften verkade ha tagit slut. FF hade kastat ankaret som fastnat i botten.

Med tre timmar kvar hade AoT närmat sig Euro och glappet var nere i 177 varv.

E&S körde om VP och låg nu fyra.

Nu var det middagsdags. Alla vräkte i sig en massa Kassler och potatisgratäng, för att klara av de sista tre timmarna.

Under dessa tre timmar hände inget som förändrade placeringarna. Euro Racing Team vann på nytt banrekord, 7.813.52, 305 varv före Ahead of Time 7.508 och ytterligare 43 varv ner till ÅMKs 7.465. Dessa tre team hade gjort sig förtjänta av att få dela på prisbordet. Den nya vandringspokalen var modell större, i stil med NHL bucklan. Det var också penningpriser till de som kört flest varv under varje segment. Euror tog hem 5½ av dessa. AoT och E&S var sitt och ÅMK fick ett halvt.

Som tävlingsledare måste jag berömma alla förare. Jag behövde bara ge en varning och en bestraffning på 10 varv. Det som var jobbigt var alla trackcall.